Sucevean de 89 ani, plecat la cules de ciuperci, a rătăcit o noapte prin pădurea din zona Sucevița, având o mână fracturată


Intră acum și în grupul de

Un bătrân din Sucevița, care a plecat luni seara la cules de ciuperci în pădurea din zona comunei Sucevița, a fost găsit marți dimineața la trei kilometri de la locuința sa.

Dispariția bărbatului a fost sesizată de către soția sa, care a spus că soțul a plecat în jurul orei 16:00, menționând că pleacă până la marginea pădurii. Apoi, femeia s-a ocupat cu activități gospodărești și a observat lipsa soțului în jurul orei 21:00, adică pe timp de noapte, ceea ce a îngreunat căutările.

Astfel, căutările au fost reluate în forță marți dimineața, iar echipa de căutare l-a găsit pe bărbat în jurul orei 10:30, la o distanță de circa 3 km de locuința sa.

Bătrânul era epuizat, avea o mână fracturată și dureri în zona pieptului. El a declarat că s-a deplasat în pădurea din vecinătatea locuinței sale pentru a culege ciuperci, însă s-a îndepărtat de traseul cunoscut și s-a rătăcit. Mai mult decât atât, la un moment dat, el a alunecat și căzut, fracturându-și mâna stângă. Din cauza aceasta, bătrânul nu a mai putut merge și a dormit în pădure.

Suceveanul nu s-a putut deplasa nici după ce a fost găsit, așa că el a fost transportat cu o targă din pădure până la drum, pe o distanță de circa 1 km, după care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

De menționat că, bărbatul a fost căutat de 30 de persoane: polițiști de la Poliția Rădăuți, Poliția Rurală Marginea, Poliția de Frontieră Suceava, personal militar de la ISU Suceava, Jandarmeria Rădăuți, dar și personalul silvic de la Ocolul Silvic Marginea și Ocolul Silvic Bucovina, sub coordonarea directă a șefului Poliției Rădăuți.

De asemenea, intervenția a fost îngreunată și de faptul că bătrânul are deficiențe de auz și vedere, iar căutările au fost efectuate într-o zonă forestieră cu vegetație densă, necunoscându-se cu exactitate traseul parcurs de către bărbat.

Pe lângă asta, în cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporal din culpă”.


Intră acum și în grupul de