FOTO // Două cazuri de contrabandă cu țigări depistate într-o singură zi: Au fost confiscate țigări de peste 115.000 lei. Polițiștii de frontieră suceveni au tras focuri de avertisment, însă contrabandiștii au fugit


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat două cazuri de contrabandă într-o singură zi. În total, au fost confiscate aproximativ 10.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 115.500 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, primul caz a avut loc dimineața de 13 octombrie.

Concret, un echipaj a observat trei persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre localitatea Sadău, comuna Brodina.

Polițiștii de frontieră au încercat să-i rețină pe bărbați, însă aceștia au abandonat coletele și au fugit spre Ucraina chiar dacă polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment.

În cele trei colete erau 4.490 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 52.533 lei.

Apoi, seara, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Lupcina, două persoane care se deplasau către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Evenimentele s-au derulat ca și în cazul precedent, cu excepția faptului că polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment, iar contrabandiștii au fugit spre  localitatea Lupcina.

De această dată, au fost descoperite 5.390 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 63.063 lei.

Atât în primul caz, cât și în al doilea țigările au fost confiscate. Totodată, în ambele cazuri, au fost informate și autoritățile de frontieră din Ucraina și se efectuează cercetări.


Intră acum și în grupul de