Maternitatea Suceava, inclusa intr-un grup de elita international, dupa evaluarea UNICEF


Intră acum și în grupul de

Reprezentantul UNICEF România, Edmound McLoughney, a anunţat Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava că în urma evaluării externe maternitatea a fost desemnată „Spital Prieten al Copilului”, fiind transmisă în acest sens şi o placă, ca recunoaştere a realizărilor. „Acum maternitatea dumneavoastră aparţine unui grup de elită, recunoscut pe plan internaţional, format din peste 19.000 de spitale din care 300 în Europa şi mai ales din grupul celor doar 23 de maternităţi certificate ca Spital Prieten al Copilului din România”, declară Edmound McLoughney.

Potrivit reprezentantului UNICEF România, o recunoaştere aparte este abilitatea de care a dat dovadă maternitatea în sprijinirea alăptării. „Doresc să vă prezint aprecierile mele faţă de dumneavoastră şi personalul maternităţii pentru munca dificilă pe care aţi dedicat-o în beneficiul celor mai tineri cetăţeni ai României”, spune Edmound McLoughney, adăugând că, în contextul crizei nu va fi uşoară menţinerea standardelor.

„Sunt conştient că în anii care vin, în faţa dumneavoastră se află sarcina la fel de dificilă de a menţine standardele de Spital Prieten al Copilului, într-o perioadă în care întreaga lume se confruntă cu criza economică. Vă doresc mult noroc şi vă asigur de angajamentul UNICEF de a sprijini în continuare Ministerul Sănătăţii în implementarea Strategiei Naţionale pentru Promovarea Alăptării şi a Iniţiativei Spital Prieten al Copilului. În acest sens dorim să continuăm şi colaborarea cu maternitatea dumneavoastră”, mai arată Edmound McLoughney.


Intră acum și în grupul de