Suceveanca ce pretindea pe internet că e polițist sucevean și înșela sucevenii creduli a fost trimisă în judecată. Alături de ea, pe banca acuzaților vor sta și doi complici


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a anunțat că suceveanca care pretindea pe internet că e polițist sucevean și a înșelat persoane aflate în situații complicate de viață a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, în data de 16 octombrie.

Mai mult decât atât, sursa citată arată că în cadrul aceluiași dosar, în judecată au mai fost trimiși un bărbat și o femeie, care ar fi ajutat-o pe suceveanca să comită infracțiunile de trafic de influență și înșelăciune.

Amintim că metoda de operare a femeii a fost una neobișnuită. Ea a creat mai multe conturi pe o rețea de socializare, prin intermediul unuia din ele pretinzând că este un polițist sucevean. Astfel, femeia a lăsat fără bani mai mulți suceveni creduli. Totodată, se pare că ea e versată în „afaceri” de acest gen, având antecedente penale. Femeia a fost condamnată anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de trafic de influență, comise prin același mod de operare. Am descris detaliat infracțiunile care ar fi fost comise de ea.

Pe lângă cele relatate anterior, probatoriul adunat de procurori relevă faptul că suceveanca a fost ajutată de alte două persoane, o femeia și un bărbat, ambii cercetați în libertate. Prima persoană a fost trimisă în judecată pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Concret, anume ea a oferit informații despre o mamă a unui copil grav bolnav, care ulterior a fost manipulată și înșelată de către principala inculpată.

La rândul său, cea de a doua persoană va fi judecat pentru trei infracțiuni, respectiv complicitate la săvârşirea infracțiunii de trafic de influență și două cazuri de complicitate la săvârșirea a două infracţiuni de înșelăciune. Bărbatul, în mare parte, apărea în calitate de intermediar în momentul transmiterii banilor către presupusul polițist portretizat pe rețele de socializare de către suceveanca.

Sursa citată a precizat că dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de