Din nou mulți șoferi băuți au fost prinși duminica conducând mașini pe drumurile din județul Suceava. Dintre ei, unul a ajuns cu mașina într-un șanț, iar altul conducea cu o viteză de două ori mai mare decât limita admisibilă

La fel precum sâmbătă, duminica au fost prinși numeroși șoferi care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool.

Primul caz a fost depistat în chiar în dimineața zilei, pe raza comunei Arbore. Concret, un tânăr (28 ani) din Botoșana a ajuns cu mașina într-un șanț de pe DJ 178, avariind o porțiune dintr-un gard ce împrejmuia o locuință. Apoi, tânărul a plecat de la fața locului, dar a lăsat în mașină documentele personale, fiind ușor identificat de către polițiști. El avea o alcoolemie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat și este cercetat penal pentru „conducerea sub influența băuturilor alcoolice” și „distrugere din culpă”.

Un alt caz a fost depistat pe DN 2E pe raza localității Băișești, comuna Cornu Luncii. Mai exact, un localnic (47 ani) a fost înregistrat cu aparatul radar rulând cu 97 km/h pe un sector de drum cu limită 50 km/h. După ce a fost oprit, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior însă, la spital, el a refuzat prelevarea mostrelor biologice de sânge. S-a întocmit dosar penal infracțiunea „refuzul de la prelevarea de mostre biologice”.

Încă un șofer băut a fost prins în centrul localității Calafindești. Este vorba despre un localnic (51 ani) care a condus având 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp, în aceeași localitate a mai fost prins un conducător auto băut, respectiv un localnic (44 ani) care avea 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Următorul caz a fost depistat în comuna Frumosu, unde un localnic (61 ani) a condus având 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Spre finalul zilei, un șofer băut a fost prins și în municipiul Suceava. Astfel, pe str. Cuza Vodă, polițiștii au oprit pentru control un Mercedes condus de un sucevean de 42 ani. Bărbatul era într-o vădită stare de ebrietate și a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Suceava, unde a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, solicitând recoltarea de probe biologice. Ca urmare a acestui fapt, suceveanul  a fost condus la UPU Suceava unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cazurile descrise mai sus au fost întocmite dosare penale privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

loading...