Scolarii si prescolarii suceveni se intorc la cursuri


Intră acum și în grupul de

Cei aproximativ 125.820 lei elevi suceveni au intrat în vacanţa de iarnă mai devreme pentru că profesorii s-au aflat în concediu fără plată. Luni, elevii din învăţământul preuniversitar şi copiii de grădiniţă se întorc la ore. Copiii au intrat în vacanţă mai devreme, pe 14 decembrie, după ce Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a decis intrarea personalului din învăţământ în zile libere fără plată. Acum trebuie recuperată materia pierdută.

Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, va începe pe 30 ianuarie, iar cursurile semestrului al doilea se vor desfăşura între 8 februarie şi 2 aprilie. Imediat după începerea cursurilor elevii de clasa a XII-a intră în febra bac-ului. Potrivit calendarului probelor de verificare a competenţelor din cadrul bacalaureatului, proba de verificare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română va fi susţinută în intervalul 15-17 februarie.

Pentru examenul de bacalaureat din acest an s-au înscris 6.678 elevi de clasa a XII-a din liceele sucevene, promoţia curentă, la care se mai adaugă 73 din promoţiile anterioare.

Elevii suceveni vor mai avea o vacanţă de Paşte, din 3 aprilie până pe 11 aprilie.
Vacanţa de vară va începe pe 12 iunie şi se va încheia pe 12 septembrie.


Intră acum și în grupul de