Angajatii din invatamantul sucevean, ingrijorati pentru locurile de munca


Intră acum și în grupul de

Primele concedieri în sistemul de învăţământ vor începe în februarie, când şcolile vor fi nevoite să îşi restrângă cheltuielile. Potrivit declaraţiilor unor lideri, primii vizaţi vor fi portarii, administratorii, secretarele si femeile de serviciu. Cele mai afectate sunt şcolile de la sate şi din oraşele mici, deoarece acestea au elevi puţini. Suma alocată pentru un elev a fost stabilită în funcţie de liceele din oraşele mari, unde sunt şi 30-35 de copii într-o clasă.

Reducerea numărului de profesori se va face la sfârşitul acestui an şcolar, adică până la 1 septembrie 2010.

Sindicaliştii ameninţă cu proteste, nemulţumiţi de sumele prevăzute în proiectul de buget pe 2010, fiind vizate şi de concedieri masive în acest an.

Sindicaliştii suceveni spun că au fost alocate şase miliarde de lei, însă banii sunt împărţiţi între educaţie şi tineret. Ei spun că, în condiţiile în care se doreşte o reformă în educaţie, trebuie alocaţi şi banii necesari.

„Acest buget a fost fabricat în laboratorul FMI. În opinia noastră, nu are nicio legatură cu realităţile actuale ale României. În anul 2010, trebuie să ne aşteptăm la convulsii sociale puternice. Cel puţin noi, cei din învăţământ, suntem hotărâţi să acţionăm”, spun sindicaliştii.


Intră acum și în grupul de