Sucevenii vor fi obligati sa scoata mai multi bani din buzunare pentru serviciile medicale


Intră acum și în grupul de

Banii alocaţi pentru sănătate în 2010 ajung doar până la jumătatea anului. O parte din bugetul pentru sănătate va fi folosită pentru plata datoriilor acumulate în 2009. În aceste condiţii, Colegiul Medicilor avertizează că bugetul pentru sănătate este insuficient, iar criza din sistem se va adânci, toată lumea având de suferit, cu atât mai mult cu cât sumele vor merge la achitarea datoriilor acumulate anul trecut, nu pentru o bună funcţionare în acest an.

Potrivit Colegiului Medicilor, cei care vor avea de suferit sunt pacienţii, care vor fi obligaţi să scoată mai mulţi bani din buzunare pentru serviciile medicale.
Sucevenii sunt foarte nemulţumiţi deoarece vor trebui să scoată suplimentar bani din buzunar pentru a plăti de două ori acelaşi servicii.

„Şi aşa cumpărăm medicamente din afara spitalului. Asistentele scriu pe bileţele numele medicamentelor şi noi le luăm de la alte farmacii. Noi plătim asigurările degeaba? Unde sunt banii pe cere îi dăm din salarii? Te apucă groaza. Chiar nu le este ruşine?”, şi-a exprimat nemulţumirea un suceven venit la Spitalul Judeţean, la soţia sa ce se află internată.


Intră acum și în grupul de