DSP vrea sa infiinteze un centru de vaccinare impotriva virusului pandemic la Policlinica din Areni


Intră acum și în grupul de

Medicii de familie care nu se vor vaccina sau vor refuza să administreze vaccinul contra gripei de tip AH1N1 vor pierde contractele cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar cadrele medicale din spitale care refuză vaccinul nu vor mai putea lucra cu pacienţii. Aşa a anunţat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, în cadrul unei videoconferinţe pe care a avut-o joi cu prefecţii şi şefii Direcţiilor de Sănătate Publică.

Potrivit directorului DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, având în vedere faptul că au existat medici de familie care au refuzat implicarea în campania de vaccinare, Adrian Streinu Cercel a atenţionat că dacă vor mai exista astfel de cazuri se va ajunge chiar la desfacerea contractelor de prestări servicii ai acestor medici cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, respectiv Casele judeţene de Asigurări de Sănătate.

Alexandru Lăzăreanu a mai spus că Direcţiile de Sănătate Publică vor trebui să organizeze centre de vaccinare pentru populaţie în policilinici şi spitalelele care au secţii de boli infecţioase, unde vor fi vaccinaţi cu precădere cei care nu au asigurări de sănătate, prin urmare nici medic de familie.

Doctorul Lăzăreanu a menţionat că vaccinul se adresează tuturor persoanelor, fiind contraindicat doar celor care suferă de alergii la oul de găină şi gravidelor în prima lună de sarcină. Şeful DSP Suceava a mai spus că este foarte posibil ca, la Suceava, un centru de vaccinare să fie organizat la Policlinica Mare din Areni.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte cadrele medicale din spitale, Adrian Streinu Cercel a anunţat că cei care refuză vaccinarea nu vor mai avea voie să intre în contact cu pacienţii, pentru a nu putea transmite virsul. Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii a făcut precizări şi în privinţa dezinfecţiei unităţilor de învăţământ în care s-au înregistrat cazuri confirmate de îmbolnăvire. El a precizat că, în cazul în care într-o şcoală absenteismul din cauza afecţiunilor respiratorii depăşeşte 10% , aceasta se va închide, pentru dezinfecţie, care se va realiza în 24 de ore.


Intră acum și în grupul de