Virusul pandemic a fost mortal pentru inca o suceveanca


Intră acum și în grupul de

Diagnosticul pentru suceveanca ce a decedat duminica trecută la Iaşi, fiind suspectă de gripă nouă pandemică, a fost confirmat. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, „s-a confirmat prezenţa virusului AH1N1 în fragmente de ţesut recoltate în cadrul necropsiei, în cazul femeii de 40 de ani, din Suceava decedată în data de 03.01.2010 în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţe Sf. Spiridon Iaşi”. Probele au fost trimise la Bucureşti pentru analize luni, întârzierea datorându-se faptului că, atât firma de curierat ce transportă probele cât şi laboratorul de la Bucureşti nu au lucrat de sărbători. Din cauza numărului mare de probe, rezultatul a fost transmis la Suceava în după-amiaza zilei de joi.

Potrivit directorului DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, femeia nu suferea de alte afecţiuni în afară obezitate.

Joi, Institutul Cantacuzino a confirmat prezenta virusului AH1N1 în cazul a încă 4 persoane, pe lângă femeia decedată, domiciliate în judeţ. Este vorba despre două femei, una în vârstă de 46 ani, cu domiciliul în Capu Câmpului şi o alta de 66 de ani din Suceava, internate în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava.

Gripa noua a mai fost confirmată la un bărbat de 54 ani, din Suceava „cu istoric de călătorie în Ucraina” internat în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava şi la un copil în vârstă de 10 ani, din zona rurală a Sucevei, ce este în prezent izolat la domiciliu.

Primul deces prin gripă nouă din ţară a fost înregistrat la un bărbat din Siret, în vârstă de 43 ani, care a murit în data de 20 noiembrie.
Următoarele două decese din judeţ au fost consemnate în prima săptămână a acestei luni, la o femeie de 36 ani, din zona Rădăuţi şi la un bărbat de 37 ani, din Fălticeni.

Cel de al patrulea caz de deces în urma contactării virusului gripei noi A N1H1 s-a consemnat duminică, 6 decembrie, la un bărbat, de 52 de ani, din Rădăşeni- zona Fălticeni pe fondul unor boli asociate- insuficienţă renală cronică, şoc toxico-septic şi etilism cronic la care s-a adăugat şi infecţia cu virusul pandemic.

Pe data de 20 decembrie, un sucevean în vârstă de 52 de ani a decedat la Spitalul de Urgenţă „Sf. Spiridon” din Iaşi, după ce a fost transportat acolo cu Ambulanţa de la Spitalul Judeţean Suceava, fiind confirmată prezenţa virusului pandemic A N1H1, iniţial fiind diagnosticat cu insuficienţă respiratorie severă şi bloc alveolo-arterial.

Alte două decese s-au înregistrat în săptămâna premergătoare sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre o femeie de 52 de ani, din zona Humorului ce suferea şi de etilism cronic, tabagism ce a murit pe 22 decembrie şi un bărbat de 42 de ani, dintr-un sat de pe lângă Fălticeni, cu boli cronice asociate care a decedat pe 23 decembrie.

Pe data de 3 ianuarie conducerea DSP Suceava a fost informată că s-a confirmat prezenţa virusului la un bărbat din Cajvana, ce a decedat pe data de 27 decembrie. Pe data de 6 ianuarie Institutul Cantacuzino a confirmat faptul că în urma analizelor probelor luate de la un bărbat decedat, acesta avea gripă nouă. Bărbatul în vârstă de 44 ani, din zona rurală a Rădăuţi-ului a decedat pe data de 30 decembrie, în secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, prezenţa virusului pandemic atât în exudat cât şi în fragmente recoltate în cadrul necropsiei au fost confirmate pe 6 ianuarie.


Intră acum și în grupul de