Acasă Social VIDEO // Polițiștii au efectuat verificări la bisericile din județul Suceava în...

VIDEO // Polițiștii au efectuat verificări la bisericile din județul Suceava în contextul Covid-19, aplicând doar zece amenzi. Majoritatea enoriașilor și personalului clerical respectă normele sanitare


Intră acum și în grupul de

În perioada 31.10 – 01.11.2020, polițiștii suceveni, împreună cu lucrători din cadrul instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne dar și în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Direcției de Sănătate Publică, au efectuat verificări la lăcașuri aparținând tuturor cultelor religioase din județul Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul activităților polițiștii au distribuit și peste 100 de măști sanitare persoanelor aflate în zona bisericilor.



Totodată, persoanele care nu au respectat măsurile sanitare în interiorul bisericilor au fost sancționate, în general cu măsura avertismentului și au primit și măști sanitare.

Poliția Suceava precizează că polițiștii au aplicat zece amenzi în valoare totală de 3.200 lei pentru încălcări mai grave.

Spre exemplu, duminică, polițiștii suceveni au constatat că la un lăcaș de cult din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, se desfășura o slujbă religioasă oficiată de un pastor din aceeași localitate, la care participau aproximativ 40 de persoane, dintre acestea 10 nepurtând masca de protecție obligatorie. Astfel, atât persoanele fără mască, cât și pastorul au fost amendați.

Cu toate acestea, IPJ Suceava susține că verificările au arătat că marea parte a cetățenilor și personalului clerical respectă prevederile legale.

De menționat că în cursul săptămânii trecute, conducerea IPJ Suceava a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în vederea intensificării demersurilor comune pentru responsabilizarea cetățenilor în contextul epidemiologic actual.

Drept urmare, reprezentanții bisericii au transmis tuturor parohiilor și preoților recomandările polițiștilor și prin rolul de formator de opinie personalul clerical are un rol important în creșterea gradului de responsabilitate civică.

Recomandările privind portul măștii sanitare, respectarea distanțării sociale sau dezinfectarea mâinilor vin și în contextul în care datorită răcirii vremii enoriașii vor fi în imposibilitatea participării la slujbe religioase în exteriorul lăcașurilor de cult.

Pe lângă asta, polițiștii suceveni recomandă sucevenilor „să evitați aglomerările de persoane și să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Respectați măsurile impuse. Nu dorim sancționarea cetățenilor, însă vom acționa cu fermitate astfel încât toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante. Mulțumim personalului clerical din cadrul tuturor cultelor religioase pentru sprijin și pentru implicarea în promovarea mesajului preventiv și de responsabilizare socială!”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version