Inca 20.000 doze de vaccin contra gripei noi, solicitate pentru judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deşi iniţial, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava intenţiona să solicite Institutului Cantacuzino doar 10.000 doze de CANTAGRIP, ulterior a revenit solicitând dublarea acestei cantităţi, datorită cererilor din teritoriu. „Deşi de o lună şi jumătate ne chinuim să convingem lumea să se vaccineze, pentru că acesta este de fapt o protecţie împotriva virusului gripei pandemice, abia acum lumea s-a trezit. Până pe data de 6 ianuarie, din cele 29.500 doze s-au consumat doar 9.108 în urma raportărilor venite din judeţ.

Din 7 ianuarie, a început isteria şi am epuizat şi cele 13.000 doze pe care le aveam. Am împrumutat chiar şi de la MAI 1.500 doze din cele 3.500 repartizate iniţial şi le vom da înapoi imediat ce va veni noua tranşă”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

La nivelul populaţiei judeţului Suceava, de aproximativ 716.000 cetăţeni aceste doze acoperă doar un procent de 8-9 la sută, iar pentru a preveni o pendemie, procentul de imunizare a populaţiei trebuie să fie de 40 la sută.

„Institutul Cantacuzino a declarat că va face 4 milioane de doze în primă fază, dar dacă va fi necesar şi vor exista solicitări, se va mai produce vaccinuri. Astfel că, important este ca lumea să vrea să se vaccineze”, a menţionat Alexandru Lăzăreanu.

Acesta a mai adăugat că duminică, s-a confirmat prezenţa virusului A H1N1 la o femeie însărcinată în luna a III-a, din zona Vatra Dornei, dar care a refuzat internarea preferând izolarea la domiciliu.


Intră acum și în grupul de