Noul plan de scolarizare trebuie sa tina cont de optiunile elevilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava va pregăti în perioada următoare planul de şcolarizare pentru următorul an şcolar. Şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete, a informat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dr. Daniel Petru Funeriu a purtat discuţii cu inspectorii generali din ţară pe marginea planului de şcolarizare precizându-le că acesta trebuie să aibă la bază planul local şi cel regional de dezvoltare.

„Trebuie ca planul de şcolarizare pentru fiecare unitate să ţină cont şi de opţiunile elevilor. Chiar dacă într-o zonă există elevi ce se îndreaptă către alte zone, trebuie suplimentate locurile unde sunt cereri multe şi diminuate unde sunt mai mici”, a declarat Petru Carcalete.

Prin planul managerial din acest an se doreşte o corelare privind ocuparea locurilor din licee şi specializări pentru a nu se mai înregistra şcoli cu clase neocupate.

Precizăm că în anul şcolar precedent din total de 8.764 locuri la liceele din judeţul Suceava, în urma celor două repartizări computerizate au rămas libere peste 900 de locuri, echivalentul a 30 de clase.

Majoritatea locurilor rămase libere au fost la colegiile tehnice şi la grupurile şcolare, mai exact la specializările Şcolilor de Arte şi Meserii, desfiinţate de Ministerul Educaţiei.

Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava a rămas cu cele mai multe locuri neocupate. Astfel, la specializarea fabricarea produselor din lemn, au rămas neocupate 115 locuri, iar alte 42 de locuri au rămas libere la specializările industrie textilă şi pielărie şi electronică şi automatizări.

Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” Suceava este următorul pe lista claselor nerealizate, cu 162 locuri libere, Grupul Şcolar nr. 1 Câmpulung Moldovenesc cu 89 locuri rămase neocupate, Grupul Şcolar Agricol Dorna Candrenilor-49 locuri şi Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, care a rămas cu 79 locuri libere.


Intră acum și în grupul de