S-a deschis sezonul la sterilizarea cainilor comunitari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Începând de marţi, cei mai căutaţi din municipiul reşedinţă de judeţ sunt câinii comunitari. Asta după ce conducerea administraţiei publice locale sucevene a demarat marea acţiune de sterilizare a tuturor câinilor comunitari care îşi fac veacul pe raza oraşului. În principal se au în vedere animalele ce reprezintă un potenţial risc imediat, fiind vorba de patrupedele mari şi agresive. Conform conducerii Primăriei Suceava, pentru programul de sterilizare au fost alocaţi într-o primă fază circa 500 de milioane de lei vechi, bani ce reprezintă cheltuielile cu cazarea, masa şi plata consumabilelor utilizate de voluntarii de la “Vier Pfoten”.
Astfel pe străzile oraşului vor trebui în cel mai scurt timp să fie văzute trei echipaje de hingheri, două aparţinând voluntarilor Pro Anima şi Vier Pfoten şi una din cadrul serviciului de specialitate aparţinând administraţiei locale.

Chiar edilul şef al oraşului, Ion Lungu, a făcut un apel către cetăţeni pentru a contribui la acţiunea demarată şi nu a pune piedici, aşa cum au făcut-o până acum, în numeroase rânduri. “Pe stăzile din municipiu, vor fi văzute trei echipe de hingheri şi vreau să fac un apel către locuitorii oraşului ca în cazul în care nu ne ajută cel puţin să nu intervină negativ în acţiunea derulată de administraţia locală pentru că tot ceea ce facem este spre binele locuitorilor”, a conchis Ion Lungu.

Conform datelor obţinute acţiunea de sterilizare a animalelor comunitare se va derula într-un spaţiu amenajat într-o clădire aparţinând societăţii Termica S.A. care oferă toate condiţiile necesare derulării activităţii în cele mai bune condiţii.
Din previziunile administratorilor municipiului se doreşte ca aproape 1000 de câini comunitari să treacă prin mâna medicilor.
La ora actuală peste 1000 de câini comunitari se află în adăpostul suprapopulat din Lunca Sucevei iar alte circa 2000 de animale comunitare se află libere pe străzile din oraş.


Intră acum și în grupul de