Falticenean de 25 de ani, suspectat ca a murit de gripa noua


Intră acum și în grupul de

Un fălticenean de 25 de ani a decedat miercuri seară în Spitalul Fălticeni, în urma unui „infarct postero-septal” cauzat de o miocardită virală, iar primele suspiciuni ale medicilor s-au îndreptat către virusul AH1N1. Astfel, au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză Institutului Cantacuzino, pentru a vedea dacă pacientul avea gripă pandemică.

Conducerea Spitalului Municipal Fălticeni a informat Direcţia de Sănătate Publică Suceava că tânărul s-a prezentat la unitatea medicală miercuri, în jurul orei 11,30, acuzând dureri în piept.

Potrivit directorului DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu, pacientul avea febră 37,2 şi suferise anterior o viroză respiratorie. A fost internat în Secţia de boli infecţioase a spitalului fălticenean şi supus tratamentului, dar în cursul serii starea lui s-a agravat, fiind înregistrat cu tensiune 0 şi tulburări de ritm cardiac. Medicul cardiolog a încercat resuscitarea, dar acesta a decedat în jurul orei 20.

Dr. Lăzăreanu a precizat că examenul anatomo-patologic a relevat că tânărul suferea de miocardită virală, decesul survenind în urma infarctului.
Miocardita este o afecţiune inflamatorie a miocardului şi este determinată de obicei de o infecţie virală, dar este puţin probabil să fi fost vorba de virusul pandemic, spune şeful DSP. „Eu sunt convins că nu e AN1H1. N-am auzit ca virusul să aibă atingere cardiacă, în niciunul dintre cazurile de până acum nu a fost aşa ceva”, susţine Alexandru Lăzăreanu.

La ora 17:15 Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis un comunicat cu noi precizări în cazul tânărului. „Vă informăm că în data de 13 ianuarie 2010 la Spitalul Municipal Fălticeni s-a prezentat un tânăr din zona Fălticeni Rural cu observaţie – viroză respiratorie. A fost consultat de medicul de gardă de la Secţia Cardiologie şi s-a decis internarea în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului. Ulterior, după alterarea stării generale s-a organizat transferul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sfântul Ion cel Nou Suceava. În triaj, în jurul orelor 18.30 în timp ce se pregătea transferul, pacientul intra în stop cardiorespirator şi cu toate manevrele de resuscitare pacientul decedează. Din relatările familiei reiese că în urmă cu aproximativ 3 săptămâni pacientul a prezentat un episod de viroză respiratorie tratat din propria iniţiativă simptomatic.

Protocolul necroptic relevă: stază şi edem cerebral, stază pulmonară, edem pulmonar moderat, miocardită, infarct miocardic hemoragic septal parcelar şi ventricular stâng posterolateral, stază viscerală generalizată” se precizează în comunicat.


Intră acum și în grupul de