O adolescenta acuza ca vaccinul contra gripei noi i-a provocat paralizie la mana


Intră acum și în grupul de

O adolescentă de 16 ani, din Suceava a acuzat că nu-şi mai simte mâna după ce s-a vaccinat împotriva gripei noi, dar consultul medicului de neuropsihiatrie infantilă nu a confirmat acest lucru, a declarat joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu. Potrivit acestuia ar fi vorba de o reacţie funcţională, cauzată de frică, probabil, nu una organică.

Alexandru Lăzăreanu precizează că eleva s-a vaccinat pe 12 ianuarie la medicul de familie, iar a doua zi s-a prezentat la acesta acuzând paralizia mâinii la care a primit vaccinul. Acesta a trimis-o la neurolog, care a pus diagnosticul de „monopareză brahială” în urma vaccinării.

Fata a ajuns ulterior la Spitalul Judeţean Suceava, la medicul de neuropsihiatrie infantilă, care a constatat că poate mişca degetele, iar mâna nu prezintă semne de paralizie.

În altă ordine de idei, DSP Suceava anunţă că doi bărbaţi din zona Sucevei au fost confirmaţi miercuri, cu gripă nouă, ei fiind în prezent internaţi în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Suceava, pentru tratament. Pacienţii au 50, respectiv 51 de ani.


Intră acum și în grupul de