Noi containere pentru triaj epidemiologic au fost instalate la SJU Suceava și la Spitalul Rădăuți. Subprefectul Daniel Prorociuc spune că au fost predate spitalelor din Suceava, Rădăuți și Siret și pături, cearșafuri, saltele și paturi


Intră acum și în grupul de

La Spitalul Județean  Suceava, în prezența subprefectului județului, Daniel Prorociuc, a managerului Spitalului Județean, dr.Alexandru Calancea, a lt.colonelui Florin Crăciun, șeful S.T.P.S. Suceava și a reprezentantului I.S.U. Suceava, col. Ciutac Filip a fost amplasată, vineri, a a patra construcție modulară, de tip container și s-au predat și 300 de pături și 800 de cearșafuri.

Ulterior, la Rădăuți în prezenta managerului Spitalului, Traian Andronachi, a fost amplasată a doua construcție ușoară din elemente modulare și  15 paturi, 15 saltele, 15 pături și 15 cearșafuri.

Totodată, la Spitalul Siret în prezenta primarului orașului, Adrian Popoiu, au fost predate 10 paturi, 10 saltele, 10  pături și 10 de cearșafuri.

Subprefectul Daniel Prorociuc a menționat că acestea provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, Administratiei Naționale a Rezervelor de Stat.

El a precizat că aceste construcții modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar fiecare container poate fi prevăzut cu paturi, formând noua zonă de triere a bolnavilor COVID-19.

În construcțiile modulare se va face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

Aceste unități modulare vor funcționa ca puncte de triaj în județul Suceava, la toate unitățile sanitare suport Covid, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.


Intră acum și în grupul de