Țigări de contrabandă de aproape 60.000 lei, abandonate în zona de frontieră de mai mulți contrabandiști care au reușit să fugă în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat aproape 5.000 pachete cu țigări de contrabandă care urmau să fie introduse pe piața neagră din județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în noaptea de duminică spre luni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat în zona de frontieră, pe direcția localității Lupcina, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal să se oprească, însă acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, fapt pentru care în cel mia scurt timp au fost anunțate autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului, precizează sursa citată.

Ulterior, coletele descoperite pe partea românească au fost inventariate, rezultând cantitatea de 4.950 pachete țigări, în valoare de aproximativ 58.000 lei.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru identificării persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, a mai arătat Ilie Poroch-Serițan.


Intră acum și în grupul de