Deputatul PNL Ioan Bălan: În Republica Moldova a câștigat democrația, a câștigat Europa. Va trebui să facem tot ce putem pentru a ajuta Republica Moldova să intre în UE//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, care coordonează și activitatea PNL din Republica Moldova, a salutat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, câștigarea alegerilor prezidențiale din Republica Moldova de Maia Sandu, arătând că acum în această țară „a câștigat democrația”.

El a spus că a fost și este extrem de implicat politic în Republica Moldova, precizând că PNL are o organizație foarte bună în Republica Moldova pe care el o coordonează în calitate de vicepreședinte regional.

„Aseară am trăit emoția totală când am văzut rezultatul de la vot și anume Maia Sandu-președinte”, a spus Bălan.

El a arătat că am fost extrem de implicat în aceste alegeri cu organizația PNL din această țară, precizând că de circa trei ani, de când PNL este condus de Ludovic Orban, au fost întârite foarte mult relațiile cu Republica Moldova.

„Noi ne-am dus acolo să-i ajutăm pentru că sunt frații noștri. Nu poți să vorbești de Republica Moldova, de frații noștri de peste Prut și să nu te intereseze de loc de soarta lor”, a declarat liderul PNL.

Subiectul Zilei cu deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan vorbește deschis despre șansa reală a Sucevei de a redeveni importantă pe harta țării!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 15 noiembrie 2020

El a menționat că până acum cei din Republica Moldova au avut persoane care țineau departe țara de UE.

„L-au avut acolo pe Plahotniuc care a făcut nenorocire din economia Republicii Moldova împreună cu Igor Dodon și au ținut Moldova foarte departe de Uniunea Europeană”, a declarat deputatul sucevean.

Bălan a spus că Uniunea Europeană a făcut tot ce a putut pentru a dezvolta Republica Moldova , cu proiecte de pre-aderare, dar că Igor Dodon a făcut tot ce a putut să țină departe de UE.

„Acolo a câștigat democrația, acolo a câștigat Europa. Până la urmă a câștigat România pentru că noi va trebui să facem tot ce putem să-i ajutăm să ajungă membri ai Uniunii Europene. Doar așa  putem înfăptui România Mare, iar Prutul să fie doar o apă pe care să o trecem în cadrul Uniunii Europene”, a spus Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de