Un transport ilegal a trei mc de material lemnos și altul cu nereguli în acte, depistate miercuri în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 18 noiembrie, polițiștii suceveni au depistat în trafic un transport ilegal de material lemnos și unul cu nereguli în acte, arată un comunicat al IPJ Suceava.

Primul caz a fost depistat pe DN 17A, pe raza comunei Marginea. Astfel, sursa citată precizează că polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 58 ani, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 3,0 mc lemn foc de esenţă fag.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, autoutilitara a efectuat în aceeași zi transporturi repetate în baza aceluiaşi aviz de însoţire.

Astfel, șoferul a fost amendat, iar materialul lemnos în valoare de 507 lei a fost confiscat.

Celălalt caz a avut loc la Gălănești, unde polițiștii au oprit o autoutilitară şi remorcă, ce transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 18.32 mc lemn rotund de esenţă molid.

„Întrucât în urma verificării datelor în aplicaţia informatică, pentru acest transport figura cantitatea de 18.32 m.c. lemn foc fag, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, materialul lemnos transportat are proveniență legală,” se arată în cpmunicatul IPJ Suceava.

Astfel, a fost aplicată o amendă de 3.000 lei pentru înregistrarea în mod eronat în aplicaţia informatică a unei alte specii și unui alt sortiment de lemn decât cel înscris în avizul de însoțire.


Intră acum și în grupul de