Un pădurar de la OS Dorna Candrenilor a suferit răni grave la cap produse în condiții încă neclare. Acesta măsura volumul de material lemnos care era încărcat într-o autoutilitară


Intră acum și în grupul de

Un pădurar din Dorna Candrenilor a suferit răni grave la cap, vineri, în timp ce efectua măsurători ale unui volum de material lemnos care urma să fie încărcat într-o autoutilitară.

Poliția Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de un bărbat din comuna Poiana Stampei cu privire la faptul că pe raza comunei Poiana Stampei, un bărbat a căzut în pădure și este inconștient, care a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral sever cu pierderea cunoștinței;otoragie stânga;hemoragie intra și extra cerebrală.

Bărbatul rănit a fost  transferat la U.P.U. Suceava – Secția Neurochirurgie.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 53 ani, din Poiana Stampei, este angajat în calitate de pădurar la Ocolul Silvic Dorna Candrenilor, Cantonul Silvic VI Muncel, iar vineri s-a deplasat pe raza cantonului, în zona denumită Roșia, pe un drum forestier, unde este amenajată o rampă primară de masă lemnoasă, autorizată.

În acel loc s-a deplasat și un bărbat din Poiana Stampei cu o autoutilitară echipată cu macara hidraulică tip Greifer, pentru a încărca material lemnos.

În timp ce acesta se afla pe macaraua autoutilitarei și încărca bușteni, a observat că în apropierea sa era căzut pădurarul, care între timp măsura materialul lemnos ce se încărca.

Acesta a spus că imediat a oprit macaraua și a mers la pădurar, pe care l-a ridicat de pe lemne, acesta pierzându-și pe moment cunoștința.

La scurt timp, pădurarul și-a revenit, iar bărbatul a sunat la 112, cerând ajutor.

 Pădurarul a spus că nu-și amintește să fi fost lovit de ceva și că ar fi alunecat pe lemnele cojite.

  În cauză a fost notificat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de: „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de