FOTO // Sucevean de 34 ani, cercetat penal pentru contrabandă cu țigări. El a fost prins transportând 3.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 35.000 lei

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit și confiscat 3.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 35.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din județul Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, în dimineața de 21 noiembrie, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe comunicația Nisipitu – Lupcina un autoturism marca Toyota Rav 4, înmatriculat în România.

Mașina era condusă de către un sucevean P.N., în vârstă de 34 de ani.

Astfel, în urma controlului sumar al autoturismului au fost observate șase colete voluminoase, despre care existau indicii că în interiorul acestora sunt țigări provenite din activități de contrabandă.

În aceste condiții, mașina a fost condusă la sediul STPF Suceava, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete țigări, provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 35.000 lei.

Totodată, mijlocul de transport, în valoare de 40.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

Sursa citată precizează că suceveanul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun.