Suceava: O cerșetoare l-a „mulțumit” pe un bătrân, care i-a oferit mâncare, furându-i banii și actele


Intră acum și în grupul de

Un sucevean de 86 ani a rămas fără bani și acte după ce a fost păcălit de o cerșetoare.

Cazul a avut loc luni după amiaza. Bătrânul, care locuiește singur, a ieșit afară pentru a duce gunoiul, iar în momentul în care se întorcea a fost abordat de o tânără de etnie rromă  care i-a cerut mâncare.

Imagine ilustrativă

Bătrânul s-a oferit s-o ajute și i-a spus tinerii să aștepte pe holul scării blocului, în timp ce suceveanul îi va pregăti un pachet cu mâncare.

În aceste condiții, bătrânul a intrat în apartamentul său, însă a lăsat ușa întredeschisă. Astfel, în timp ce el se afla în bucătărie, tânăra ar fi intrat în casă, furând portmoneul bătrânului.

Apoi, bătrânul a oferit pachetul cu mâncare tinerii, constatând abia peste câteva ore că a fost lăsat fără portofelul în care se aflau 180 lei, precum şi cartea de identitate, permisul de conducere, cadrul de sănătate şi alte înscrisuri.

Valoarea prejudiciului creat se ridică la suma de 500 lei, iar în cauză a fost întocmit dosarul de cercetare penală în care se efectuează cercetări de către lucrătorii B.I.C. Suceava sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,furt calificat”.


Intră acum și în grupul de