Primaria Suceava ia masuri speciale pe perioada gerului naprasnic (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale nu a rămas indiferentă la atenţionarea de Cod Galben de ger, emisă şi pentru judeţul Suceava. Având în vedere temperaturile scăzute ce sunt preconizate a se înregistra în perioada imediat următoare, conducerea Primăriei Suceava a luat măsuri imediate pentru combaterea efectelor negative.

Printre acestea, se numără şi o atenţie deosebită dată de către poliţiştii comunitari oamenilor fără adăpost. Aceştia vor fi transportaţi într-o primă faza către Unitatea de Primire a Urgenţelor Suceava unde, după ce beneficiază de primul ajutor, se va încerca direcţionarea lor spre un centru temporar degăzduire a persoanelor fără casă. Aici aceştia vor beneficia de mâncare caldă şi un loc de odihnă dar, să nu uităm, pentru o perioadă de timp limitată.

“Având în vedere temperaturile deosebit de scăzute ce se preconizează a fi înregistrate în perioada următoare, am avut un comandament de urgenţă cu şefii instituţiilor direct implicate în ideea asigurării în cele mai bune condiţii a apei calde, a apei reci şi a căldurii tuturor locuitorilor municipiului, iar pentru persoanele fără adăpost să găsim o soluţie temporară de rezolvare a problemei chiar dacă Primăria nu beneficiază la ora actuală de un centru specializat”, a declarat primarul Ion Lungu.

În ajutorul administraţiei locale sucevene au sărit în această perioadă şi unităţile de cult de pe raza municipiului care vor susţine acţiunea Primăriei.


Intră acum și în grupul de