Primaria Suceava ia masuri speciale pe perioada gerului naprasnic (VIDEO)

Conducerea administraţiei publice locale nu a rămas indiferentă la atenţionarea de Cod Galben de ger, emisă şi pentru judeţul Suceava. Având în vedere temperaturile scăzute ce sunt preconizate a se înregistra în perioada imediat următoare, conducerea Primăriei Suceava a luat măsuri imediate pentru combaterea efectelor negative.

Printre acestea, se numără şi o atenţie deosebită dată de către poliţiştii comunitari oamenilor fără adăpost. Aceştia vor fi transportaţi într-o primă faza către Unitatea de Primire a Urgenţelor Suceava unde, după ce beneficiază de primul ajutor, se va încerca direcţionarea lor spre un centru temporar degăzduire a persoanelor fără casă. Aici aceştia vor beneficia de mâncare caldă şi un loc de odihnă dar, să nu uităm, pentru o perioadă de timp limitată.

“Având în vedere temperaturile deosebit de scăzute ce se preconizează a fi înregistrate în perioada următoare, am avut un comandament de urgenţă cu şefii instituţiilor direct implicate în ideea asigurării în cele mai bune condiţii a apei calde, a apei reci şi a căldurii tuturor locuitorilor municipiului, iar pentru persoanele fără adăpost să găsim o soluţie temporară de rezolvare a problemei chiar dacă Primăria nu beneficiază la ora actuală de un centru specializat”, a declarat primarul Ion Lungu.

În ajutorul administraţiei locale sucevene au sărit în această perioadă şi unităţile de cult de pe raza municipiului care vor susţine acţiunea Primăriei.