Gerul nu a creat probleme deosebite ambulantierilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, cu substaţiile sale, nu s-a confruntat cu probleme deosebite provocate de ger, a precizat duminică la prânz, directorul Daniel Martiniuc. „Nu au fost probleme, nu au fost persoane îngheţate, ne-a ferit Dumnezeu de decese cauzate de temperaturile scăzute. Activitatea s-a desfăşurat normal, nu au fost ambulanţe împotmolite în zăpadă, nici îngheţate, folosim aditivi. Au fost solicitări, dar de altă natură”, a declarat directorul Martiniuc.

Temperaturi extrem de scăzute vor mai fi la Suceava şi în ţară până miercuri, de aceea responsabilii din sănătate îşi menţin recomandările speciale pentru această perioadă, în special cele de protecţie a copiilor şi bătrânilor. În general, trebuie să evităm deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, iar dacă ieşim afară, să ne îmbrăcăm foarte gros şi să ne protejăm capul, mâinile şi picioarele.

Medicii recomandă consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea consumului de băuturi alcoolice. Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.


Intră acum și în grupul de