Incendiu la doua gospodarii din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Pe un ger năprasnic, pompierii dorneni au intervenit sâmbătă seară, la stingerea unui incendiu ce a cuprins două gospodării din municipiu. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 19:52, astfel, Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.
La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei lui Ioan D., dar şi o magazie, acoperişul unei bucătării, un garaj şi alte două anexe, ce aparţin lui Sever O., existând pericolul de propagare la locuinţe şi anexe.

Focul a fost stins la ora 22:40. Din gospodăria lui Ioan D., flăcările au distrus acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp şi acoperişul unei anexe, iar de la Sever O., acoperişul bucătăriei pe o suprafaţă de 12 mp, acoperişurile a două anexe şi acoperişul garajului pe o suprafaţă de 32 mp. Pagubele au fost estimate la 20.000 lei.

Din primele cercetări efectuate de pompieri a rezultat că incendiul a izbucnit de la locuinţa lui Ioan D., din cauza jarului şi a scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat. Incendiul s-a extins cu repeziciune la anexele vecine, deoarece erau amplasate la o distanţă foarte mică.
Pompierii au salvat cele două locuinţe şi bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 lei.


Intră acum și în grupul de