Elevii din Balcauti, trimisi acasa din cauza frigului din scoala


Intră acum și în grupul de

Elevii şcolii din localitatea suceveană Bălcăuţi au avut parte de un weekend prelungit după ce frigul din şcoală a determinat conducerea acesteia să trimită copii acasă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a fost informat de conducerea şcolii din Bălcăuţi că au fost sistate cursurile pentru ziua de luni deoarece nu s-a putut asigura condiţii optime de temperatură în clase, pentru desfăşurarea orelor.

„Nu s-a făcut focul în clase de două zile, pe parcursul sfârşitului de săptămână iar temperaturile, se ştie, au fost extrem de mici. Când au făcut luni, dimineaţă focul în sobe, pereţii fiind foarte reci aproape că nici nu se simţea căldura. Pentru că nu s-a reuşit asigurarea confortului, s-a luat decizia suspendării cursurilor. Copii au fost trimişi acasă, iar inspectoratul a fost anunţat în privinţa acestei decizii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laurenţa Hacman.

Potrivit acesteia, şcoala are combustibilul necesar, astfel că din acest punct de vedere nu sunt probleme.

Laurenţa Hacman a mai precizat că în şcoală se va face foc în sobe pe parcursul zilei, pentru ca marţi dimineaţă, cursurile să fie reluate în bune condiţii, iar orele vor fi recuperate treptat, în funcţie de decizia unităţii de învăţământ.


Intră acum și în grupul de