Sucevean prins în PTF Siret cu un pistol și muniție nedeclarate


Intră acum și în grupul de

Un sucevean (37 ani) a încercat să introducă în țară un pistol neletal și cinci cartușe. El s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, în data de 26 noiembrie, a informat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan.

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control la mașina condusă de sucevean, depistând, ascuns și nedeclarat, în spațiul de depozitare aflat sub scaunul pasagerului din dreapta față, un pistol din categoria armelor neletale, marca Walther, prevăzut cu un încărcător și cinci cartușe.

Pe timpul cercetărilor suceveanul a declarat că nu avea cunoștința despre faptul ca trebuie să le declare la intrarea în țară.

Ca urmare a celor constatate, arma neletală și muniția au fost reținute în vederea confiscării și urmează a fi predate către reprezentanții IPJ Suceava în vederea expertizării.

Ca urmare a nerespectării prevederilor regimului armelor și munițiilor, precum și pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, polițiștii de frontieră i-au întocmit cetățeanului român acte premergătoare începerii urmăririi penale, cercetările fiind continuate în vederea finalizării cazului și luării măsurilor legale ce se impun, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de