VIDEO/FOTO//Un adăpost de animale din Baia a fost incendiat intenționat și au ars 125 de tone de furaje. Pompierii au acționat nouă ore cu șapte autospeciale pentru lichidarea incendiului


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Baia și Cornu Luncii, au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu șapte autospeciale de stingere și un buldoexcavator pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, în comuna Baia.

Potrivit ISU Suceava, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, astfel încât, la sosirea echipajelor, ardeau generalizat construcția din lemn a adăpostului și depozitul de furaje în aer liber, fără pericol de propagare.

În incendiu au ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 450 mp și furajele depozitate în baloți pătrați (circa 4000 de bucăți) și rotunzi (circa 60 de bucăți), pe o suprafață de aproximativ 150 mp (în total, circa 125 de tone de plante furajere). În incendiu au pierit șase oi și un cal.

Deși focul a fost localizat repede, operațiunea de lichidare a incendiului a fost de durată. Aceasta a fost îngreunată de cantitatea mare de plante furajere, care a trebuit să fie răscolită pentru identificarea eventualelor focare ascunse. Astfel, misiunea s-a încheiat după aproape nouă ore de efort susținut și muncă asiduă din partea pompierilor militari și civili.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de