Peste 3.000 de suceveni s-au vaccinat in ultima saptamana impotriva gripei pandemice


Intră acum și în grupul de

Numărul sucevenilor imunizaţi cu Cantgrip a ajuns la 36.818. Potrivit datelor statistice transmise marţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în ultima săptămână, s-au vaccinat împotriva virusului A H1N1 un număr de 3.457 de suceveni. În raportarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, se precizează că, până la data de 25 ianuarie, din categoria grupelor populaţionale considerate „la risc” au acceptat serul 30.955 de oameni.

În unităţile sanitare, s-au imunizat până luni 4.034 de cadre medico-sanitare, iar în alte instituţii publice 1.373 de angajaţi.

Elevii de peste 16 ani au rămas în continuare reticenţi faţă de vaccinarea împotriva gripei cu virus AH1N1, numărul acestora ajungând la data de 25 ianuarie la doar 403. Acelaşi dezinteres l-au manifestat şi elevii de şcoli postliceale şi studenţii, raportul arătând că numai 153 dintre aceştia au fost de acord cu administrarea serului.

Aproape toate cele 53.000 doze de vaccin Cantgrip trimise de Institutul Cantacuzino către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, destinate imunizării persoanelor adulte împotriva gripei noi au fost repartizate în judeţ, la medicii de familie. „Totul e repartizat. În stocul de la sediul nu mai avem decât câteva. Trebuie să ţinem nişte doze tampon”, a declarat şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Şeful DSP Suceava a mai spus că vremea geroasă a întrerupt circulaţia virusului gripei noi AH1N1, care nu rezistă la temperaturi atât de scăzute, astfel încât în ultimele zile nu a mai fost semnalat nici un caz de îmbolnăvire în rândul populaţiei.
În judeţ, numărul total al îmbolnăvirilor prin gripă nouă este de 212, iar al deceselor de 11. Ultimele cazuri de boală au fost confirmate în data de 21 ianuarie.


Intră acum și în grupul de