Grup de studenti belgieni, in practica la Scoala Speciala „Sf. Andrei” Gura Humorului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„În fiecare an, câte un grup de studenţi belgieni vin în practică la Şcoala Specială „Sf. Andrei” din Humor. Există un protocol de parteneriat încheiat în 2005 între Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Sf.Andrei” Gura Humorului şi La Haute Ecole „Lucie de Brouchere” Brouxelles-Belgia. Anual, în luna ianuarie, un grup de studenţi în domeniul educaţiei speciale şi asistenţei sociale efectuează practica pedegogică la şcoala humoreană. Acum 10 ani am acceptat şi eu un astfel de parteneriat la Grupul Şcolar Rădăuţi, când eram director acolo, şi am văzut cum abordează ei practica”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Anul acesta, 10 studenţi însoţiţi de doi îndrumatori, lucrează cu elevii şcolii în parteneriat cu cadrele didactice din şcoală, în cadrul unui schimb de experienţă benefic pentru ambele părţi şi în mod deosebit pentru elevi, explică şeful IŞJ Suceava.

Potrivit acestuia, accentul se pune pe utilizarea unor metode şi tehnici de lucru cu elevul cu dificultăţi de învăţare care să pună în valoare potenţialul creativ al acestei categorii de elevi, asociat cu organizarea de activităţi recreativ-recuperatorii ce vizează fluenţa comunicării pozitive la nivelul grupului, educarea comportamentului civic, responsabilizarea şi asumarea de roluri.


Intră acum și în grupul de