DGASPC Suceava, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi: „Să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”


Intră acum și în grupul de

„Ziua de 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități are ca obiectiv promovarea înțelegerii  de către opinia publică, a  problemelor  cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora”, se arată într-un comunicat al DGASPC Suceava.

Astfel, anual, în această zi, DGASPC Suceava organizează evenimente încercând să explice societății importanța schimbării de atitudine față de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi 2019

Concret, în fiecare an, de 15 ani încoace, DGASPC Suceava a organizat în data de 3 decembrie,  evenimentul ,,Deschide Ochii…! Deschide Inima!”- eveniment-manifestare la care au participat, de fiecare dată, sute de copii și persoane adulte cu dizabilități din cadrul centrelor de plasament, din cadrul centrelor de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică, din structura DGASPC Suceava precum și din cadrul centrelor care aparțin de ONG-uri, dar și din cadrul Spitalului de Psihiatrie Siret. Evenimentele cuprindeau spectacole, expoziții etc.

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi 2019

Anul acesta însă, organizarea evenimentului nu este posibilă din cauza condițiilor epidemiologice. În aceste condiții, Director Executiv al DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Crețuleac, declară că, „în acest an, nu putem decât să facem un remember al acestui eveniment de suflet, pentru care, beneficiarii serviciilor noastre, s-au pregătit de fiecare dată de-a lungul unui întreg an, cu speranța că vor fi apreciați și acceptați de către noi toți”.

„Le mulțumim tuturor partenerilor care ne-au fost alături de fiecare dată, oferind cadouri și recunoaștere,  persoanelor cu dizabilități, creând împreună magia unei zile cu adevărat specială! Mulțumim reprezentanților mass-media sucevene  care  au oferit spații largi, de fiecare dată, acestui eveniment dedicat persoanelor cu  dizabilități!”, a mai spus Georgeta Nadia Crețuleac, care a îndemnat „să recunoaștem abilitatea din orice dizabilitate!”


Intră acum și în grupul de