Crucea Roșie Română, da Ziua Internațională a Voluntariatului: Fiecare voluntar de Cruce Roșie merită aplauzele noastre și vă încurajăm pe toți să aplaudați împreună cu noi eforturile lor


Intră acum și în grupul de

Sute de mii de voluntari s-au alăturat, în acest an complicat, Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, oferind sprijin vital comunităților lor locale, iar județul Suceava nu este o excepție.

Încă de la debutul pandemiei, voluntarii Crucii Roșii Române au fost permanent în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistență umanitară și  servicii socio-medicale celor aflați în nevoie: distribuirea de alimente esențiale și produse de igienă; oferirea de sprijin psihosocial persoanelor vulnerabile și în carantină; monitorizarea telefonică a persoanelor izolate; distribuirea echipamentelor medicale și de protecție unităților medicale, se arată într-un comunicat al Crucii Roșii Române, emis cu ocazia Zilei Internațională a Voluntariatului marcată în data de 5 decembrie.

Totodată, continuă sursa citată, pentru a ajuta comunitățile să se pregătească, voluntarii au diseminat informații esențiale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului. În condiții neprielnice, ei au depășit bariere și, cu responsabilitate și dăruire, au dus la îndeplinire misiunea organizației.

„Voluntarii noștri sunt profesori, asistenți medicali, studenți, economiști, artiști,  părinți,tineri și bătrâni. Toți își găsesc timp pentru a face voluntariat alături de slujbele lor zilnice sau de alte responsabilități. O mare parte din activitatea voluntarilor este vizibilă, dar multă muncă de ajutorare se desfășoară și în culise – de la a fi o voce prietenoasă la capătul unei linii telefonice pentru persoanele vulnerabile și izolate, până la a ajuta la gestionarea contractelor de donații -fiecare acțiune individuală de solidaritate, fiecare gest de sprijin comunitar contează. Fiind cea mai extinsă rețea umanitară din lume, știm că această acțiune locală colectivă are un impact global masiv,” se arată în comunicat.

Astfel, de Ziua Internațională a Voluntarilor, ca în fiecare zi de altfel, Crucea Roșie Română îndeamnă societatea să se mândrească de voluntarii Crucii Roșii Române, voluntari care salvează vieți și luptă pentru umanitate.

„Fiecare voluntar de Cruce Roșie merită aplauzele noastre și vă încurajăm pe toți, în data de 5 decembrie, să aplaudați împreună cu noi eforturile lor,” a subliniat sursa citată.


Intră acum și în grupul de