Peste 55 mc de material lemnos transportat ilegal și cinci pomi de Crăciun, confiscați într-o singură zi în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de vineri, 4 decembrie, polițiștii suceveni au depistat în trafic patru transporturi ilegale de material lemnos. În total, polițiștii au confiscat 56,83 mc de material lemnos și cinci brazi.

Imagine ilustrativă

Cea mai mare cantitate de material lemnos transportată ilegal a fost depistată pe DJ 175, pe raza comunei Pojorâta.

Astfel, a fost oprit pentru control un ansamblu de vehicule ce transporta, conform avizelor de însoțire prezentate de șoferul (34 ani) din Fundu Moldovei, 42,14 lemn rotund celuloză molid, expeditorul fiind o firmă din comuna Pojorâta, iar punct de descărcare fiind depozitul aceleiași firme, situat în comuna Fundu Moldovei.

Controlul polițiștilor a scos la suprafață faptul că transportul e unul repetat în baza la aceleași avize. Totodată, inventarierea a arătat că în vehicul erau 35,17 mc.

Astfel, materialul lemnos în valoare de 6.576 lei a fost confiscat, iar șoferul a fost amendat cu 10.000 lei.

Tot vineri a fost stabilit că un transport depistat joi e ilegal. Astfel, a fost confiscată cantitatea de 15,66 mc lemn rotund specia molid și brad, care nu avea înscrisă proveniența legală, fiind alta decât cea reală. Și în acest caz șoferul a fost amendat cu 10.000 lei.

Cel de al treilea transport a fost depistat pe raza satului Braniștea, comuna Fundu Moldovei. Un bărbat (48 ani) din comuna Moldova Sulița transporta 6 mc de cherestea fără aviz de însoțire.

Un alt transport ilegal a fost depistat pe raza comunei Cacica. Concret, un tânăr (22 ani) din comuna Comănești transporta cinci brazi fără a avea documente de proveniență și transport.

Prin urmare, tânărul a fost amendat cu 1.000 lei, iar pomii de Crăciun confiscați.


Intră acum și în grupul de