Lidl deschide un nou magazin în județul Suceava, în orașul Siret. Retailerul promite 20 de locuri de muncă, 80 de locuri de parcare și o stație de încărcare pentru automobilele electrice

Lidl continuă investițiile pe plan local prin inaugurarea a două noi magazine în data de 10 decembrie: unul în orașul Siret, județul Suceava și celălalt în orașul Gheorgheni, județul Harghita. Ambele unități dispun de câte o stație de încărcare pentru automobilele electrice.

Potrivit unui comunicat de presă a Lidl, magazinul din Siret este situat pe strada Simion Florea Marian, Nr. 2A. De menționat că acesta va fi primul magazin Lidl din Siret, iar în urma inaugurării sale, vor fi create 20 de noi locuri de muncă.

Magazinul Lidl din Siret are o suprafață de vânzare de peste 1.000 m² și peste 80 de locuri de parcare. În parcarea magazinului se va afla și o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Sursa citată arată că, Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere o experiență de cumpărături cât mai bună. Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noile unități Lidl din Siret și Gheorgheni dispun de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență, sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de ventilație ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

Pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, pe baza recomandărilor oficiale ale autorităților, Lidl face o serie de recomandări pentru clienți, publicate atât online, cât și în incinta magazinelor. Printre cele mai importante recomandări se numără plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor și legumelor pe care doresc să le cumpere și păstrarea distanței recomandate față de alte persoane. Pentru a-i ajuta pe clienții care stau la coadă să păstreze distanța recomandată față de cei din jurul lor, și în noile magazine Lidl se găsesc indicatoare pe podea în zona caselor de marcat. În același timp, pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, Lidl face apel la solidaritatea clienților pentru a respecta la rândul lor atât recomandările autorităților, cât și măsurile individuale de prevenție în timpul cumpărăturilor.

Inaugurarea unităților Lidl din Siret și Gheorgheni continuă strategia companiei de a oferi zilnic românilor produse de cea mai bună calitate la cel mai bun preț, într-o largă varietate de sortimente. Lidl reușește să respecte această misiune investind constant în sustenabilitate, la baza acțiunilor companiei stând eficiența și demersurile de dezvoltare durabilă. În plus, Lidl promovează cu consecvență colaborarea cu producătorii locali, multe dintre mărcile de calitate comercializate în rețea fiind produse în România, mai menționează sursa citată.