In perioada gerului, sucevenii nu s-au inghesuit sa se imunizeze impotriva gripei noi


Intră acum și în grupul de

Numărul sucevenilor imunizaţi cu Cantgrip a ajuns la 37.532. Potrivit datelor statistice transmise marţi de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în ultima săptămână s-au vaccinat împotriva virusului A N1H1 un număr de 714 suceveni. În raportarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava se precizează că, până la data de 31 ianuarie, din categoria grupelor populaţionale considerate „la risc” au acceptat serul 31.560 de oameni.

În unităţile sanitare, s-au imunizat până acum 4.034 de cadre medico-sanitare, cifră nemodificată faţă de săptămâna anterioară, iar în alte instituţii publice 1.380 de angajaţi.

Elevii de peste 16 ani au rămas în continuare reticenţi faţă de vaccinarea împotriva gripei cu virus AH1N1, numărul acestora ajungând la data de 31 ianuarie la doar 405. Acelaşi dezinteres l-au manifestat şi elevii de şcoli postliceale şi studenţii, raportul arătând că numai 153 dintre aceştia au fost de acord cu administrarea serului, cifră neschimbată de o săptămână.

Şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu spune că vremea geroasă a întrerupt circulaţia virusului gripei noi AH1N1, care nu rezistă la temperaturi atât de scăzute. Astfel în ultimele zile au fost semnalate doar două cazuri de îmbolnăvire în rândul populaţiei.

În judeţ, numărul total al îmbolnăvirilor prin gripă nouă este de 214, iar al deceselor de 11.


Intră acum și în grupul de