Un transport ce includea lemn nemarcat și altul efectuat în baza unui aviz completat greșit, depistate pe DN 2. Operatorii economici au fost amendați cu câte 1.000 lei


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de miercuri, 15 decembrie, polițiștii suceveni au depistat în trafic două transporturi de materiale lemnoase ce aveau nereguli. Reamintim că și în cursul zilei de ieri a fost interceptat un transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului de însoțire și altul în genere fără aviz, iar pe lângă asta au fost finalizate controalele la o societate comercială din Mălini.

Astfel, marți, în urma unei sesizări la 112, poliția a oprit pe DN 2, dinspre Cumpărătura către Suceava, un camion ce ar fi transportat lemn fără aviz de însoțire.

Imagine ilustrativă

Vehiculul, condus de un bărbat (34 ani) din Valea Doftanei, era încărcat cu lemn rotund celuloză/molid, în volum total (camion + remorcă) de 40,12 mc şi un număr total de 187 bucăți, conform avizului din data de 15.12.2020, ora 07.39.

Verificările au arătat că avizele de însoțire erau în ordine, însă zece bucăți de lemn (cu diametrul peste 20 cm) nu erau marcate cu amprenta dispozitivului dreptunghiular, prevăzut de normele privind circulația materialelor lemnoase în vigoare.

Prin urmare, administratorul societății comerciale din satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a fost amendat cu 1.000 lei.

În aceeași zi, tot pe DN 2 a fost oprit un alt ansamblu de vehicule ce transporta conform documentelor 47,62 mc cherestea rășinoase (molid).

Lucrătorul silvic din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți care îi însoțea pe polițiști nu a putut efectua măsurarea cantității de cherestea. Prin urmare, lemnul a fost dat în custodie personalului silvic din cadrul OS Pătrăuți, fiind sesizată Garda Forestieră care va efectua verificările necesare.

Pe lângă asta însă, polițiștii au reușit să stabilească faptul că în avizul de însoțire, operatorul economic a trecut în mod eronat „molid lemn rotund”, fapt pentru care a fost amendat cu 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de