FOTO VIDEO // Incendiu devastator în localitatea Șaru Dornei: Focul a distrus mai multe clădiri din două gospodării, trei mașini și 15 mc de lemne


Intră acum și în grupul de

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, la o gospodărie din localitatea suceveană Șaru Dornei.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere (la ora 01:21), astfel încât, la sosirea echipajelor ardeau generalizat construcții din două gospodării, construite majoritar din lemn, cu pericol de propagare a flăcărilor la vecinătăți, a informat purtător de cuvânt, Lt. Alin Găleată.

Astfel, militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, lichidând incendiul la ora 5:28.

Până atunci însă, au ars un garaj și o magazie, corp comun, pe aproximativ 130 mp, și o altă construcție anexă, corp comun, compusă din adăpost de animale și o magazie, pe 45 mp. Flăcările s-au propagat și la o magazie din gospodăria învecinată, care a ars pe 40 mp. În incendiu au ars și 3 autoturisme, două aflate în garaj, iar al treilea, parcat în apropiere. Au mai ars bunuri de uz casnic, scule și unelte diferite, circa 15 metri cubi lemn de foc și altele. S-au degradat elemente de tâmplărie din PVC (două uși și patru ferestre) și aproximativ 80 mp din izolația exterioară a unei case de locuit.

În același timp, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două case de locuit și restul anexelor gospodărești, cu bunurile aferente.

Incendiul a izbucnit de la un autoturism, aflat în garaj, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de