DSP si Politia Suceava vor opri in trafic ambulantele pentru a le verifica


Intră acum și în grupul de

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a anunţat vineri, că intenţionează să verifice modul în care este respectată legislaţia în domeniu de către echipajele de pe ambulanţe, pentru a fi preîntâmpinate anumite cazuri grave. În acest sens, el a spus că va solicita sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru ca împreună cu reprezentanţi ai DSP să oprească ambulanţele şi să verifice dacă au aparatura necesară, trusa de urgenţă obligatorie şi dacă personalul medical şi pacientul poartă centura de siguranţă.

Alexandru Lăzăreanu a precizat că este obligatorie purtarea centurii de siguranţă, lucru care a fost reamintit la instruirea pe care reprezentanţii DSP, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi ai serviciilor de urgenţă din spitale au avut-o joi la Iaşi, cu subsecretarul de stat Raed Arafat . „Vom merge până la desfacerea contractului de muncă al celor care nu respectă legislaţia, nu vreau să răspund pentru inconştienţa unora”, a declarat vineri şeful DSP.

Acesta a mai menţionat că la întâlnirea de la Iaşi a pus problema lipsei acute de personal de la serviciile de urgenţă, UPU şi Ambulanţă, primind promisiuni că, deşi posturile sunt blocate, măcar câteva să fie scoase la concurs „atât cât să se asigure funcţionarea normală”.

Şeful DSP Suceava a subliniat că la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, din 7 asistente câte sunt pe tură două sunt în concediu sau libere, turele funcţionează cu 5 şi „nu se face faţă”.

„După norme, SJA ar avea nevoie de mult mai multe. Nu se poate fără personal”, a adăugat Alexandru Lăzăreanu.

Cât priveşte situaţia de la UPU Suceava, directorul DSP a spus că are semnale că din cei 5 medicii urgentişti care lucrează acolo doi vor pleca în străinătate, iar în aceste condiţii „am putea închide UPU”.

„Din păcate, cei care vor să plece, nu pleacă doar din cauza situaţiei salariale, ci fiindcă sunt supraaglomeraţi, stresaţi şi nu mai fac faţă”, a concluzionat şeful DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de