Seful DSP, suparat pe SAJ


Intră acum și în grupul de

Cazul celor 18 persoane intoxicate într-un hotel de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Humor, în noaptea de miercuri spre joi , a generat nemulţumiri la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava în ceea ce priveşte Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. „Cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu au anunţat imediat Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă, pentru ca ei să se fi deplasat primii, dacă era un gaz toxic? Puteam să am surpriza să am două sau trei echipaje de la Salvare moarte în camere de hotel”, a exclamat vineri, şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.

Potrivit acestuia, prima măsură care se impune în cazul accidentelor colective este anunţarea ISU, „pentru a lua măsurile ce se impun şi a spune dacă este sau nu este o substanţă toxică care poate pune viaţa în pericol, inclusiv a echipajului. Doresc să fie colaborare între cele două unităţi, SJA şi ISU”.

Directorul DSP a precizat că nu aplică acum nici o sancţiune SJA Suceava, dar o va face la prima greşeală de acest fel.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a emis vineri, decizie de suspendare a activităţii hoteliere a unităţii de la intrarea în municipiul Suceava, în urma intoxicaţiei cu o substanţă necunoscută a persoanelor cazate acolo, în noaptea de miercuri spre joi.

În continuare, nu se cunoaşte cauza intoxicaţiei care a provocat decesul unui bărbat de 45 de ani, din Focşani. De asemenea alte 17 persoane, dintre care 2 copii au fost aduse cu intoxicaţie la Spitalul Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de