Ambulanta si UPU, servicii cu lipsa mare de personal


Intră acum și în grupul de

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că atât la nivelul Serviciului de Ambulanţă cât şi la cel al Unităţii de Primire a Urgenţelor nu se pune problema disponibilizărilor. „La Ambulanţă se doreşte dotarea cu noi autosanitare şi atunci cine le va deservi? Bibelouri în curte nu avem nevoie, să le prezentăm cât de frumoase sunt. Trebuie să avem un serviciu funcţional şi acest lucru se realizează cu oameni”, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă directorul DSP Suceava.

Cât despre Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, şeful DSP şi-a exprimat îngrijorarea deoarece 3 din cei 5 medici urgentişti vor să plece în străinătate. „Personalul de la UPU, datorită afluxului de persoane care vin, de ce la mai multe ori nejustificat pentru că nu înţeleg că trebuie să meargă mai întâi la medicul de familie, sunt suprasolicitaţi, nu mai rezistă şi pleacă. Mai este şi salarizarea. În străinătate pornesc de la un salariu de 5.000 euro. Ei merg să lucreze pe ambulanţă. Situaţia e paradoxală, noi nu avem medici pentru ambulanţele noastre, dar nu îi poţi ţine”, a spus Alexandru Lăzăreanu.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) abia mai reuşeşte să facă faţă numărului tot mai mare de suceveni care au nevoie de asistenţă medicală. Cu 11 medici, 36 de asistenţi medicali, 13 dispeceri şi 46 de ambulanţieri de la staţia centrală, Ambulanţa suceveană este suprasolicitată.


Intră acum și în grupul de