Arest preventiv și dosar penal pentru tânărul băut care a lovit cu mașina doi tineri din Liteni și a fugit de la locul accidentului


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a anunțat că tânărul (25 ani) din comuna Fântânele, care a accidentat doi pietoni, a fost introdus duminică seara în arestul IPJ Suceava.

Reamintim că accidentul s-a produs în data de 26 decembrie. Potrivit IPJ Suceava, tânărul a condus autoturismul pe strada Calea Sucevei din orașul Liteni, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului Liteni – spre municipiul Suceava.

La un moment dat, aflându-se pe raza orașului Liteni, el a surprins și accidentat pe doi tineri de 24 ani și 25 ani, ambii din localitate, care, în calitate de pietoni traversau strada.

După accident, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier fără încuviințarea poliției. Ulterior s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul mamei sale în comuna Vorona, județul Botoșani, unde a parcat mașina în curtea acesteia, după care a sunat la 112 și a anunțat faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu victime și a părăsit locul accidentului.

Ulterior, a fost identificat de echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, după care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

La rândul său, pietonii au fost preluate și transportate cu ambulanța la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava. Aceștia au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.  

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:  „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.


Intră acum și în grupul de