Un sucevean care avea 80 de kilograme de petarde și artificii în portbagajul mașinii a fost prins de polițiști în parcarea unui centru comercial sucevean când încerca să le vândă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au confiscat, miercuri, circa 100 de kilograme de obiecte pirotehnice care urmau să fie comercializate ilegal.

Astfel, în cadrul planului de acţiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative în zona municipiului Vatra Dornei – „Foc de artificii 2020”, vizându-se cu precădere comercializarea articolelor pirotehnice, polițiștii din cadrul B.I.C. l-au depistat în piața agroalimentară a localității pe un bărbat de 27 ani, din Vatra Dornei, care comercializa articole pirotehnice, fără drept.

Cu ocazia verificării tarabei deținute de către persoana în cauză, în interior au fost identificate petarde marca Piccolo Corsair (59 de bucăți) și un emițător de sunet.

De asemenea, cu ocazia controlului autoutilitarei deținută de către același bărbat, au fost identificate în interior 12 baterii pirothenice, a câte 30 de focuri fiecare.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar articolele pirotehnice, au fost  ridicate  în vederea continuării  cercetărilor.

Tot miercuri, polițiștii l-au identificat pe un bărbat de 37 ani, din Suceava, în parcarea unui centru comercial din mun. Suceava, care deținea și depozita în vederea comercializării fără drept, în portbagajul autoturismului proprietate personală, cantitatea de aproximativ 80 de kg. articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2.

S-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor cantitatea de aprox. 80 kg. articole pirotehnice în valoare de aprox. 5.000 lei.

Poliția Suceava arată că multe dintre obiectele pirotehnice sunt periculoase şi vă pot răni sau chiar lăsa invalizi, pot provoca incendii şi distrugeri de bunuri, iar astfel de accidente au loc an de an, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Pentru a preveni incidentele neplăcute şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă, poliţiştii suceveni recomandă cetăţenilor să achiziţioneze doar obiectele pirotehnice permise de lege, doar de la societăţi autorizate şi să le utilizeze în condiții de siguranță.

„Verificaţi dacă aceste produse au inscripţionate în limba română denumirea, clasa/categoria din care fac parte, instrucţiuni de folosire, termenul de garanţie şi, foarte important, pericolele care pot apărea odată cu păstrarea sau manipularea lor necorespunzătoare”, a transmis Poliția Suceava


Intră acum și în grupul de