Primaria Suceava sustine si in acest an sistemul sanitar din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Administraţia publică locală nu a uitat de unităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sistemului sanitar, în ciuda bugetului de criză cu care se confruntă în acest an.

Astfel şi în 2010, principala unitate sanitară din judeţ, Spitalul judeţean de urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou”Suceava se va bucura de alocarea sumei de 5 miliarde de lei vechi. Banii urmează a fi folosiţi pentru realizarea unor lucrări de modernizare a secţiei de oncologie din cadrul unităţii care îşi desfăşoară activitatea în aripa veche a spitalului.

Noua alocare de fonduri vine în continuarea banilor daţi de Primăria Suceava pe parcursul anului trecut când circa 10 miliarde de lei au fost folosiţi pentru refacerea Secţiei de primire a urgenţelor şi a infrastructurii din parcul spitalului judeţean.

În acelaşi timp, în bugetul local de anul acesta este cuprinsă şi suma de 3 miliarde de lei vechi ce vor pleca spre Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Acesta a solicitat alocare de fonduri încă de anul trecut pentru lucrări de infrastructură absolute necesare. “Şi în acest an administraţia locală va susţine sănătatea în oraşul Suceava. Este adevărat că nu poate aloca toată suma solicitată, dar cu atât cât putem venim atât în sprijinul spitalului cât şi a Staţiei de Salvare”, a conchis primarul oraşului Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de