Amenzi pentru informatii eronate pe site-urile de prezentare


Intră acum și în grupul de

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a efectuat 10 controale în care au găsit tot atâtea abateri privind comercializarea on-line a produselor şi serviciilor. Potrivit directorului coordonator adjunct al CJPC Suceava, Elena Oanea, la SC PELPA GROUP SRL Botoşani -pensiunea INIMA BUCOVINEI Frasin s-a constatat că pe site-ul oficial nu sunt actualizate tarifele de cazare pentru anul 2010. „Deşi site-ul oferă posibilitatea rezervării online, oferta de tarife se referă numai la diferite perioade din anul 2009, respectiv 15.01.-31.05.2009, 16.09.-15.12.2009, etc.” a precizat Elena Oanea adăugând că amenda aplicată a fost de 4.000 lei.

Acesta a exemplificat şi cu site-ul SC MOBEXPERT BUCOVINA SRL Bucureşti- punct de lucru Suceava are afişate mai multe produse la care se face o reducere de 50% , respectiv 20%. „În realitate s-a constatat că se practica o reducere mai mică decât cea afişată. De asemenea preţurile afişate pe site nu coincid cu preţurile din magazinul de prezentare, drept pentru care s-a aplicat o amendă ân cuantum de 5000 lei”, a spus directorul coordonator adjunct al CJPC Suceava.

Totodată, la mai mulţi operatori economici care au ca obiect de activitate prestări de servicii de alimentaţie publică, cu comandă on-line şi livrare la domiciliu s-a constat că la preparatele culinare nu se înscrie gramajul, nu sunt specificate ingredientele şi există diferenţe între informaţiile oferite pe site şi cele constate la faţa locului inclusiv în privinţa preţului.

Abateri s-au constatat şi la o aşa zisă pensiune ce funcţiona fără autorizaţii. „SC ECHO CONSULT SRL Câmpulung Moldovenesc are ca obiect de activitate prestări servicii turistice , cu rezervare on line. Aceasta a recomandat unui grup de turişti petrecerea unui sejur de patru zile, la o pensiune din oraşul Frasin care era prezentată ca având disponibile 8 camere, bucătărie şi salon pentru servirea mesei. În fapt sunt disponibile doar 6 camere. Pe de altă parte locaţia recomandată nu are autorizaţii legale de funcţionare, aceasta fiind o locuinţă particulară. S-a aplicat o amendă în cuantum de 5.000 lei şi s-a propus încetarea practicii comerciale înşelătoare”, a menţionat Elena Oanea.

În urma controalelor, s-au aplicat un număr de 9 sancţiuni contravenţionale dintre care 1 avertisment şi 9 amenzi în valoare de 31.000 lei.

De asemenea comisarii suceveni au propus către Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi o măsură de încetare a practicii comerciale înşelătoare şi 8 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la eliminarea deficienţelor constatate.


Intră acum și în grupul de