Elevi din 5 judete au participat la tabara interjudeteana de matematica de la Vatra Dornei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul săptămânii trecute, Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei a fost gazda celei de a V-a ediţii a Taberei Interjudeţeane de Matematică, adresată elevilor din clasele IV-XII, competiţie la care au participat 237 de elevi din judeţele Bistriţa Năsăud, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava. Potrivit adjunctului IŞJ Suceava, Vasile Monacu, obiectivul principal al evenimentului l-a constituit pregătirea elevilor pentru participarea la diferite competiţii şcolare de tipul olimpiadelor.

„Astfel, profesorii participanţi, reprezentând judeţele respective, au realizat cu aceştia exerciţii şi aplicaţii de matematică de tipul şi dificultatea celor prezente la fazele naţionale şi internaţionale”, a declarat Vasile Monacu.

Acesta a precizat că elevii au avut parte de o pregătire intensă, cursurile desfăşurându-se zilnic între orele 9-12, acţiunea culminând cu Concursul de Matematică al Taberei unde Editura Taida din Iaşi şi filiala Societăţii de Ştiinţe Matematice din judeţul Bistriţa Năsăud au premiat elevii câştigători, acordându-le diplome şi cărţi.

Elevii suceveni au obţinut 9 premii I, 4 premii II, 7 premii III şi 35 de menţiuni.
Preşedinţii taberei au fost prof. univ. dr. Dumitru Acu de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi prof. univ. dr. Dan Brânzei, de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iaşi.


Intră acum și în grupul de