Deficiente in activitatea scolilor speciale din judetul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O comisie a CJ Suceava a depistat mai multe nereguli în ceea ce priveşte modul în care au fost întocmite dosarele elevilor care învaţă în cele şase şcoli speciale din judeţ. Potrivit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, până în prezent au fost verificate 1800 de dosare şi s-a constatat că în 83 de cazuri, elevii nu aveau justificarea pentru a studia în astfel de instituţii cu caracter special, iar dosarele lor sunt incomplete. Astfel, în cazul a 14 elevi nu există o hotărâre a Comisiei speciale aceştia neavând certificate de expertiză, iar în alte 68 de cazuri hotărârile comisiei erau expirate.

Şeful deliberativului judeţean a explicat că în fiecare şcoală specială există câte o comisie de evaluare continuă a elevilor pentru a stabili dacă întrunesc condiţiile de reintegrare în familie şi pentru a studia la şcoli normale. „Din păcate, constat că aceste comisii lucrează superficial şi nu există interes pentru reintegrare. Există mai mult interes, se pare, să se facă norma şcolară”, a spus preşedintele CJ Suceava. El a spus că verificările continuă şi sunt aprofundate la comisia care eliberează certificate.

Flutur a mai menţionat că a vizitat mai multe puncte de lucru ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi a apreciat că infirmierele care lucrează cu bolnavi cu deficienţe neuropsihice şi locomotorii grave ar trebui să beneficieze de sporuri. „Este un risc, munca e foarte grea. Trebuie să găsim formula legală să putem oferi sporuri acestui personal”, a conchis preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de