Urmărire în trafic la Câmpulung Moldovenesc: Un tânăr de 17 ani, băut și fără permis, a reușit să fugă de la jandarmi, dar a fost identificat ulterior și este cercetat penal


Intră acum și în grupul de

O urmărire în trafic a avut loc miercuri, aproape de miezul nopții, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Concret, în jurul orei 23:15, un detașament de jandarmi ce patrula străzile orașului a observat, pe strada Calea Transilvaniei, un autoturism marca Suzuky Vitara, ce circula spre comuna Vama.

Jandarmii au încercat să oprească mașina, însă șoferul nu s-a supus, iar jandarmii au pornit în urmărirea acestuia.

După ceva timp, fugarul a ieșit din câmpul vizual al urmăritorilor, care au început verificările în zonă, depistând la scurt timp mașina în cauză.

Vehiculul era parcat în interiorul unei curți și prezenta urme de avarii. Apoi, proprietarul mașinii a declarat că nu știe cum mașina a fost avariată, dar a presupus că aceasta ar putea fi condusă de un prieten, cu care a servit în seara respectivă mai multe pahare de băuturi alcoolice.

Astfel a fost identificat șoferul fugar, care s-a adeverit a fi un localnic de 17 ani. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă asta, s-a constatat că tânărul nu are permis, drept urmare pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice” şi ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, tânărul a fost amendat cu 1.000 lei pentru că nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere.


Intră acum și în grupul de