Un batran din Arbore a murit degerat de frig


Intră acum și în grupul de

Un nou caz de deces din cauza frigului s-a înregistrat în judeţul Suceava, în acest week-end, acesta fiind al 8-lea de la începutul sezonului rece. Este vorba despre un bătrân ce a ajuns la spitalul rădăuţean cu degerături şi necroze decedând în urma unui stop cardiorespirator. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în perioada 12-15 februarie 2010 a fost înregistrat un deces datorat hipotermiei, B. G., în vârstă de 74 de ani, din comuna Arbore, fiind diagnosticat la internare cu „degerături membre inferioare bilateral, şoc hipotermic, BPOC, HTA, IC”.

Pacientul a fost adus vineri, la 13.30, cu ambulanţa la Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi şi internat pe secţia Chirurgie- ATI. La 10 minute după ce a fost adus, bolnavul avea temperatura de 28,6 grade Celsius, iar la examenul de specialitate „la nivelul membrelor inferioare bilateral s-a constatat degerături gr. III-IV cu leziuni trofice importante şi necroze extinse, însoţite de celulită până la nivelul 1/3 medii de coapsă bilateral, absenţa pulsului bilateral , şoc hipotermic şi septic”.

Din nefericire, sâmbătă, la ora 0,55 bolnavul a făcut stop cardiorespirator şi în pofida manevrelor de resuscitare, intubare oro-traheală, asistare respiratorie, masaj cardiac extern, şoc electric, ce au durat 45 de minute bătrânul nu a răspuns, decesul fiind declarat la ora 1,40.


Intră acum și în grupul de