FOTO // Două gospodării, din Vicovu de Sus și Neagra Șarului, afectate de incendii izbucnite duminica. Pompierii au reușit să salveze trei case de locuit


Intră acum și în grupul de

Pompierii suceveni au intervenit duminică pentru stingerea a două incendii izbucnite aproape concomitent în localitățile Vicovu de Sus și Neagra Șarului. În ambele cazuri, focul a distrus bucătăriile de vară, însă pompierii au reușit să salveze casele de locuit puse în pericol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Lt. Alin Găleată, incendiul de la Vicovu de Sus a fost anunțat la ora 14:32, astfel intervenind pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Neagra Șarului

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la bucătăria de vară, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat la ora 15:20, însă până atunci au ars, pe o suprafață de aproximativ 10 mp, pereții construcției, precum și acoperișul acesteia, în jurul coșului de fum.

Neagra Șarului

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile, a precizat sursa citată, menționând că pompierii au salvat casa de locuit, cu bunurile aferente.

Ulterior, la 15:48, un alt incendiu a fost anunțat în localitatea Neagra Șarului. Și în acest caz focul se manifesta la o bucătărie de vară, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

După intervenția militarilor Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șaru Dornei, cu trei autospeciale de stingere, focul a fost lichidat la ora 17:55.

Lt. Alin Găleată a arătat că incendiul a distrus acoperișul bucătăriei de vară, pe o suprafață de aproximativ 95 mp, iar pe lângă asta s-au degradat bunuri casnice, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, precum și pereții și tavanele construcției. În același timp, pompierii au salvat două case de locuit și restul anexelor gospodărești.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect, a menționat sursa citată.


Intră acum și în grupul de